Ciocolata nu trebuie total interzisa diabeticilor Cercetatorii italieni sustin ca ciocolata poate contribui la tinerea sub control a diabetului si tensiunii arteriale. Acestia au descoperit ca 100 de Ciocolata nu trebuie total interzisa diabeticilor
Cercetatorii italieni sustin ca ciocolata poate contribui la tinerea sub control a diabetului si tensiunii arteriale. Acestia au descoperit ca 100 de grame de ciocolata pe zi, timp de 15 zile, au determinat scaderea tensiunii, in cadrul unui studiu la care au luat parte 15 persoane. Cercetatorii au mai descoperit ca abilitatea organismului de a metaboliza zaharul, o problema in cazul diabetului, s-a ameliorat in timpul studiului. Consumul aceleiasi cantitati de ciocolata alba nu a avut rezultate similare. "Totusi, nu este recomandabil sa se manance prea multa ciocolata. Ciocolata contine antioxidanti, dar si multe grasimi si calorii. Oamenii care vor sa consume zilnic ciocolata trebuie sa reduca un numar echivalent de calorii din restul dietei, pentru a nu se ingrasa", a declarat dr. Claudio Ferri, coordonatorul studiului. Studiile precedente au aratat ca efectele ciocolatei asupra tensiunii arteriale sunt credibile, deoarece si alte alimente care contin flavonoli au rezultate similare. Amanda Vezey, specialista britanica in tratarea diabetului, a subliniat insa ca studiul cercetatorilor italieni, desi interesant, este unul restrans. "Bolnavii de diabet pot manca ciocolata ca oricine altcineva, cu moderatie. Totusi, noi recomandam in continuare un regim alimentar echilibrat, sarac in grasimi, sare si zahar, care sa includa carbohidrati si multe fructe si legume", a explicat Amanda Vezey.
Unele anticonceptionale reduc riscul de cancer la san
Tinerele cu antecedente de cancer la san in familie isi pot reduce riscul de imbolnavire luand anticonceptionale, arata un studiu australian. La studiu au pa