Salata de varza acra.
Ingrediente (pentru o persoana): 200 g varza acra, 1 rosie carnoasa, cateva frunzulite de busuioc, 1 catel de usturoi, 2 lingurite ulei, piper macinat.
Mod de preparare: Se taie varza fideluta, iar rosia, spalata si zvantata, se taie cubulete. Se toaca marunt frunzulitele de busuioc, se curata usturoiul si se taie feliute subtiri. Se amesteca toate ingredientele, se adauga uleiul si se gusta salata de sare si piper. Salata de varza acra se poate servi cu jambon taiat felii subtiri si cu grisine.
Rosii umplute cu varza acra
Ingrediente (pentru o persoana): 1 ardei gras rosu, 2 lingurite ulei, 300 g varza acra, 1/2 ceasca zeama concentrata de legume (Knorr+apa), sare, piper, 2 rosii mai mari, 2 felii cascaval (Hochland), 1/2 legatura codite de ceapa verde, cateva frunze de salata.
Mod de preparare: Se curata ardeiul de seminte si nervuri, se taie fasii subtiri sau cubulete si se caleste in uleiul incins. Se adauga varza taiata fideluta, zeama concentrata de legume si mirodeniile (sare si piper) si se lasa sa fiarba, la foc mic, 10-15 minute. Se scobesc rosiile si se umplu cu amestecul de varza. Se aseaza peste ele cate o felie de cascaval, se pun intr-o tava unsa si se dau la cuptor, sub grill, pana ce incepe sa se topeasca cascavalul. Se presara peste ele coditele de ceapa verde si se servesc pe frunze de salata verde.
Strudel cu varza acra si sos de iaurt
Ingrediente (pentru o persoana): 200 g varza acra, 1/2 ceasca zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 2 foi subtiri de placinta, 1 lingurita ulei, piper negru macinat, 1 borcan de iaurt, 1 lingurita mustar iute (sau hrean ras), sare, piper, 1/2 legatura patrunjel verde.
Mod de preparare: Se taie varza fideluta si se fierbe cateva minute impreuna cu zeama de legume si piperul. Se taie foile de placinta la dimensiunea potri