O bucuresteanca in bucataria plina de minuni a Moldovei
de POMPILIU KOSTAS RADULESCU RETETA DE VEDETA
Esential este cine prepara acea mancare, cum este important cine se afla pe scena in fata ta. Esti oaspetele unui mare bucatar sau al unui carciumar de mana a doua? Parerea mea este ca asa-zisele vedete sunt niste carciumari care iti arunca pe masa o zeama lunga si fara gust!
Constanta Zmeu
actrita
In doua zile de stat la Bacau, am schimbat sase camasi. Daca as deschide aici o fabrica de umbrele, as face mai mult ca sigur avere. Baronul Umbrelelor mi s-ar spune si as merge pe strada cu baston de abanos zicand ca sunt la Londra. O Londra moldava! Pun pariu ca nimeni nu s-a mai gandit la epitetul asta pana acum! Dar, daca mai ploua mult, se preschimba intr-o Venetie si vom umbla cu totii in gondole pneumatice. Din cand in cand vei mai vedea si trei intr-o barca, fara a mai pune la socoteala si cainele. Dar atunci, Bacaul n-ar mai fi orasul lui Bacovia, ci al lui Jerome K. Jerome. Si iata ca am ajuns din nou la Londra!
"Foarte tarziu m-am apucat sau, mai bine zis, m-am incumetat sa gatesc", imi intrerupe doamna Constanta Zmeu lectia de geografie distractiva, incepandu-si povestea in timp ce roboteste de zor prin bucatarie. "In copilarie nu-mi placea deloc sa stau in bucatarie. Gospodaria, in general, nu ma atragea in nici un fel. Mult mai tarziu am gatit prima oara. Eram deja actrita la Bacau. Dar cand spun gatit, te rog sa iti imaginezi acest cuvant cu niste ghilimele foarte mari! Si asta pentru ca marea mea capodopera gastronomica a fost un ou fiert! Si evident ca n-am stiut sa-l fierb! Coaja s-a crapat, a curs cu totul in apa, iar eu nici nu stiam cu ce sa-l iau, cu lingura, cu spumiera, asa ca a aterizat direct in cosul de gunoi."
Am invatat sa gatesc asteptand primul copil @N_