Conform unui sondaj, targumuresenii sunt cel mai putin dispusi sa migreze in Bucuresti. Comportamentul ardelenilor, mult mai ponderat si chibzuit, ii impiedica sa reziste in fata agitatiei si hiperactivitatii prin care se manifesta bucurestenii.
Cu un caracter puternic, un psihic tare si multa toleranta, unii ardeleni au reusit. Laudabil. Atata timp cat la noi, in Ardeal, pana si cainele latra altfel. "No, ham!".
Bucurestiul, capitala Romaniei, este din multe puncte de vedere diferit de toate celelalte orase mari. Este o metropola, ca orice capitala. De aici se deschide un intreg lant de consecinte, care il particularizeaza intr-o maniera distincta, in raport cu alte orase ale tarii.
De asemena, cam tot ce inseamna conducere este concentrat in Bucuresti, de la structuri centrale de partid pana la cele administrative. Viata agitata si pretentioasa a bucurestenilor este o ispita pentru majoritatea provincialilor, o aventura, o provocare in fata careia nu multi reusesc.
Conform unui sondaj, targumuresenii sunt cel mai putin dispusi sa migreze inspre capitala. Nu la fel este situatia locuitorilor din Arad si Baia Mare, care ar renunta oricand la orasul in care s-au nascut pentru a lua trenul spre metropola cu un bilet doar "dus".
Un ritm mult prea alert
Dupa 1989, populatia din alte zone ale tarii au inceput sa migreze catre metropola, in speranta unor mai multe posibilitati de afirmare in cariera si a unei vieti "de lux". Prima rampa de lansare in acest mediu a fost explozia pe care au cunoscut-o, in acesti ultimi 15 ani, centrele universitare.
De cele mai multe ori, dupa incheierea ciclurilor universitare, absolventii, in marea lor majoritate, revin in mediile rezidentiale din care provin. Incapacitatea de a ga