Din invidie că unui fermier îi mergeau bine afacerile, vecinii i-au incendiat acestuia un vagon în care stăteau pe timp de noapte ciobanii care păzeau oile. Nagy Endre, din Bahnea are în proprietate 330 de oi. Animalele sunt îngrijite de mai mulţi oieri, care nu se aflau acolo în noaptea de Înviere, când incendiul a izbucnit. Din fericire, animalele erau şi ele în altă parte, însă fermierul a rămas cu o pagubă de aproape 50 de milioane de lei.
Convins că este vorba de răzbunare sau invidie, Nagy a reclamat accidentul la poliţie. Fermierul este supărat pentru că, deşi urmele se văd şi acum destul de clar, poliţiştii din comună întârzie să-i prindă pe făptaşi. Deocamdată, organele abilitate sunt reticente şi nu se pot pronunţa: "Am efectuat cercetări la faţa locului şi desfăşurăm acţiuni specifice pentru prindere, dar încă nu putem spune că a fost doar un accident sau incendiul a fost pus la cale de cineva", a declarat agentul principal Alin Militaru.
Primarul comunei Bahnea, Mircea Teodor Pop, este şi el crescător de animale. Îngrijorat pentru cele întâmplate a precizat că incendiul nu a fost un accident, "au dat foc la cele patru roţi ale vagonului, de aici am ajuns la concluzia că incendiul a fost premeditat", a declarat Mircea Teodor Pop.
Dacă în alte comune mureşene ciobanii au renunţat să mai crească oi, în Bahnea, oierii sunt convinşi că aceste animale încă le mai pot aduce profit. Fermierii de aici au găsit piaţă de desfacere pentru lână, brânză şi miei peste hotare, în special în Italia, Grecia şi Turcia.
Pentru ca lucrurile să meargă mai bine şi afacerile lor să fie mai puternice, oierii din Bahnea au decis să formeze o asociaţie.
Liana TODORAN
Din invidie că unui fermier îi mergeau bine afacerile, vecinii i-au incendiat acestuia un vagon în care stăteau pe timp de noapte ciobanii care păzeau oile. Nagy Endre, din Bahne