Cetateanul roman de origine siriana Omar Hayssam - proprietarul Manhattan Grup, un rasfatat al topurilor bogatasilor - are o avere estimata la 100 milioane de dolari. Este implicat, intre altele, in afaceri cu terenuri si cherestea.
de ELIZA POPA, TOMA ROMAN JR.
CUIBUL PRIVATIZARII. O cladire draga omului de afaceri
Numele sau este asociat unor firme precum Bucovina, Foresta Nehoiu, Baneasa SA Bucuresti, Polirom Roman ori Best Wood Bacau.
TUNUL IMOBILIAR. Nivelul sau de prosperitate a crescut simtitor in perioada afacerilor derulate cu APAPS in mandatul lui Ovidiu Musetescu. Debutul "colaborarii de succes" a fost facut cand firma Ogharit Trading a semnat contractul de vanzare-cumparare a cunoscutei fabrici de componente electronice din inima unui cartier rezidential bucurestean, Baneasa S.A., fosta IPRS. Hayssam a cumparat cu aproximativ 200.000 de euro (plus clasicul program investitional asumat la toate privatizarile) societatea, al carei principal atu este ca detine un imens potential imobiliar. Fosta glorie a industriei socialiste de stat, Baneasa SA este astazi o palida umbra care traieste cu precadere din inchirieri de spatii si alte valorificari de active.
LEMNUL. In 2000, societatea Foresta Nehoiu (judetul Buzau) a fost scoasa la privatizare de FPS, care detinea 56,47% din capital. Restul actiunilor erau detinute de catre salariati si familiile acestora. Au participat mai multe firme, una reprezentata de cumnatul lui Omar Hayssam, Mihai Nasture, celelalte fiind ale unor arabi. Adjudecarea s-a facut cu 48 miliarde de lei, iar cateva luni mai tarziu a fost organizata o a doua licitatie, pretul de pornire scazand la 11 miliarde de lei. Pentru pachetul de actiuni au concurat, de data asta, doua persoane fizice: Omar Hayssam si Nicolae Saracu. Primul dintre ei a castigat una dintre cele mai mari fabrici romanesti de cheres