Desi nu pare sa vina odata primavara in acest an, gospodinele s-au apucat deja de curatenia de primavara. Pentru inceput iata, niste sfaturi pentru intretinerea electrocasnicelor.
Frigiderul trebuie curăţat numai după ce a fost dezgheţat. Mai întâi, se dezgheaţă congelatorul, apoi se înlătură rafturile, grătarele, cutiile de depozitare şi tăvile. Interiorul frigiderului se poate spăla folosind un burete şi detergent de vase, dar mult mai eficientă este o soluţie de curăţat şi dezinfectat produsele frigorifice. Aceasta înlătură grăsimile, curăţă şi igienizează toată suprafaţa internă a frigiderului/congelatorului, are acţiune antimicrobiană, nu necesită clătire şi se poate utiliza şi pe suprafeţele externe ale frigiderului. Congelatorul se pune in functiune cu cel puţin o jumătate de oră înainte de a-l umple.
Întreţinerea hotelor
Multe aragazuri au hote separate sau încorporate deasupra suprafeţelor de gătit. Ventilatoarele ce atrag aerul şi fumul trebuie curăţate pentru a le feri de acumulări şi pentru a funcţiona eficient. Este de dorit ca atât interiorul, cât şi exteriorul hotei să fie şterse des. Când este necesară o curăţare minuţioasă, se foloseşte o soluţie formată din apă fiartă şi detergent de spălat vase (la care se poate adăuga amoniac), care înlătură grăsimea.
Filtrele de pe hotele neventilate se înlocuiesc o dată la şase luni sau oricât de des este recomandat de producător.
Cuptoarele cu microunde se curata usor
Întreţinerea cuptoarelor cu microunde este relativ simplă, putându-se curăţa cu un detergent de vase potrivit sau cu soluţii pentru aparate frigorifice. Este indicată evitarea folosirii produselor puternice de curăţat cuptoare. Mirosurile neplăcute se îndepărtează cu oţet, care trebuie ţinut în interior cel puţin o noapte.
"Curăţenia de primăvară ne priveşte pe toţi", este îndemnul prin care
admins