După scandalul RAFO Oneşti, o afacere controlată de către PSD, procurorii au deschis un alt dosar al unui baron al petrolului, şi anume al lui Dinu Patriciu, fără să ţină cont de filiaţia sa la familia liberală. Dinu Patriciu, deşi a respins că ar fi anchetat în dosarul Petromidia, a fost dat în consemn la frontieră semn că nu a avut doar o conversaţie amicală cu reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Mai mult, Patriciu a arătat că acuzaţiile aduse de către magistraţi sunt nefondate şi tendenţioase.
Dinu Patriciu, baronul liberal al petrolului, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Rompterol, este cercetat în dosarul privind privatizarea rafinăriei Petromidia. Lui Patriciu i se impută neîndeplinirea obligaţiilor investiţionale, din primul an după privatizarea rafinăriei, împrumuturile dintre rafinării sau neînregistrarea în contabilitate a unor operaţiuni financiare, acuzaţii demontate de preşedintele CA al Rompetrol. Acesta a arătat că rafinăria este profitabilă, împrumuturile sunt o cutumă cvasi-legală, iar referitor la neevidenţierea contabilă a unor operaţiuni financiare – 971 de miliarde de lei, constatată în urma unui raport al Gărzii Financiare, acest raport a fost desfiinţat în instanţă.
Dinu Patriciu a venit, din proprie iniţiativă, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, deşi era citat două zile mai târziu. El a declarat că va mai reveni la audieri în 12 aprilie. Tot marţi dimineaţă, Alexandru Nicolcioiu – preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Rompetrol Rafinare (rafinăria Petromidia), Florin Eric Chiş (fost director general la Petromidia, actual vicepreşedinte al grupului Rompetrol şi director general al Rompetrol Petrochemicals) şi Constantin Adrian Volintiru (director financiar al rafinăriei Petromidia) s-au prezentat la Parchetul instanţei supreme, pentru a li se prezenta