Desi bazinul "Gheorghe Demeca" este plin 14 ore pe zi, instalatia de ventilatie functioneaza cand vrea. Peretii se urnesc periodic, iar apa (chiar daca este dezinfectata o data la 24 de ore) se schimba la 4 sau chiar 6 luni.
Bazinul "Gheorghe Demeca", dat in folosinta in 1976 (odata cu intregul complex sportiv din parcul Mara), a suferit de-a lungul timpului degradari repetate, in special degradari ale peretilor interiori, ca urmare a diferentei de temperatura dintre mediul interior si exterior.
Chiar daca bazinul functioneaza neintrerupt de 29 de ani (aducand venituri importante Directiei de Sport a Judetului Maramures), aceasta problema nu a putut fi niciodata rezolvata. Desi cheltuielile repetate cu refacerea peretilor sunt echivalente cu costul unui aparat de ventilatie performant, s-a mers pe principiul mioritic: "sa carpim azi, pentru a avea ce carpi si maine".
In bazinul baimarean apa se recicleaza odata la 24 de ore, dar este schimbata total doar de 2-3 ori pe an. Iar atunci cand se schimba si anotimpul este prielnic, apa este golita in bazinul descoperit de alaturi, operatiune care sfideaza orice normalitate.
De peste doi ani, adeverinta medicala ce atesta faptul ca cei care intra in bazin nu sufera de boli de piele nu mai este solicitata (!), mergandu-se pe "incredere" si pe varianta eliminarii riscurilor prin filtrarea apei.
Cornel Savoiu, inca director al DSJ Maramures, se arata satisfacut de modul in care decurg treburile la bazin: „am reusit sa atragem foarte mare parte din populatie (mai ales cea tanara) la bazin, lucru pe care-l consider extraordinar. Avem un proiect in derulare pentru investitii si speram sa primim de la ANS banii solicitati".
In viitorul apropiat se intentioneaza inlocuirea instalatiei de ventilatie cu dispozitive moderne (actualul aparat are un consum energetic foarte mare), ref