Despre Cristofor Columb si echipa lui de marinari s-au scris multe. Putin insa se stie despre ce mancau ei pe nava si ce fel de alimente au descoperit in "Noua Lume". Cea mai populara leguma, cartoful, vine din America. de VERONICA GUZUN PE MARE. In loc de paine, marinarii mancau niste biscuiti foarte tari Trei corabii cu 88 de persoane la bord - aceasta era echipa cu care Cristofor Columb a pornit spre "Lumea Noua". Capitanii au avut grija de alimente: apa, otet, vin, ulei de masline, melasa, branza, miere, struguri, orez, usturoi, alune, biscuiti de mare, sardine in saramura, hamsii si cod, carne in sare (de vita sau de porc), faina si legume uscate cum ar fi naut, linte, fasole. Pentru toate acestea se cauta cel mai uscat loc de pe nava.
LA GRAMADA. De obicei, mancarea se servea intr-un bol de lemn foarte mare, din care se infruptau toti marinarii. Acest bol continea fie orez, fie fasole sau alte legume si carne inabusita. Din lipsa de furculite sau linguri, se manca doar cu mainile. Fiecare comesean purta in brau cate un cutit pentru autoaparare, dar si pentru a taia bucatile mari de carne - o adevarata delicatesa. De obicei se servea peste, pentru ca era mai ieftin.
CROCANT. In loc de paine mancau biscuiti de mare - un fel de vafe din grau, care, pastrate la loc uscat, erau comestibile timp de cel putin un an. Pentru ca acesti biscuiti erau foarte tari, inainte de a fi consumati erau inmuiati in apa sau supa. Ca bautura serveau apa sau vin rosu foarte alcoolizat (Xeres).
ACOSTARE. Cand au ajuns pe pamant, in 1492, Cristofor Columb a descoperit o larga varietate de plante noi. Amerindienii consumau alimente care asigurau un aport echilibrat de proteine si carbohidrati. Din America nou-descoperita au venit cartofii, porumbul, alunele, rosiile, papaya, chili, ananasul, cacao.
Despre Cristofor Columb si echipa lui de marinari s-au scr