Una dintre surprizele pe care Ladislau Boloni le va avea la Gala organizată în
cinstea lui pe 29 aprilie, la Târgu Mureş, este o specialitate culinară originală. Maestrul Traian Filip, bucătarul şef al Hotelului Continental din Târgu Mureş, îi va pregăti lui Boloni ceva ce n-a văzut Parisul. E vorba despre boone-femme (femeie bună, în traducere ad literam), un preparat din carne de curcan, cu totul special.
Ladislau Boloni are mulţi prieteni şi admiratori la Târgu Mureş. Printre cei care îl preţuiesc foarte tare pe fostul jucător al echipei ASA se numără şi angajaţii restaurantului de la Hotelul Continental, unde Boloni a luat de multe ori masa. Probabil şi din acest motiv, cina festivă de după gala din 29 aprilie va avea loc la Continental. Meniul comandat de organizatori este foarte bogat, dar vedeta acestuia va fi un curcan gătit într-un mod absolut original. E vorba de bonne-femme, o specialitate inventată recent de bucătarul şef Traian Filip. “Noi credem că îi vom face o surpriză plăcută lui Boloni. Dânsul a luat masa de multe ori aici, dar nu a avut parte de o asemenea delicatese. Îi vom pregăti cu toată atenţia acest fel de mâncare”, a spus bucătarul şef.
Deşi nu a vrut să dezvăluie reţeta magică a curcanului, Traian Filip a dat câteva indicii. Ingredientele pentru bonne-famme sunt: piept de curcan dezosat, caşcaval, ciuperci, ardei gras, pătrunjel verde şi condimente obişnuite. “Nu
mi-e teamă că mi-ar putea fura cineva reţeta, pentru că nu ajunge să ştii ce conţine un fel de mâncare. E nevoie de pricepere în combinarea ingredientelor, răbdare, experienţă şi mult suflet. Fără să pui suflet în ceea ce faci nu poţi găti un produs de nota 10”, a mai spus bucătarul şef. Traian Filip lucrează în breaslă din 1972, iar la Continental din 1984. A inventat multe feluri de mâncare, dar parcă de nici unul nu a fost atât de încântat cum este de