O fabrica de confectii care isi desfasoara activitatea in sistem Lohn, la Macin, a anuntat ca va disponibiliza 800 de persoane, conform declaratiei primarului orasului tulcean, Andone Ichim. Numarul este de trei ori mai mic decat cel al disponibilizatilor din La Baia Mare. Viitorul Tulcei? Turismul pe o platforma industriala!
La Macin, a aparut primul semn
Societatea Bombel din Macin, cu capital majoritar coreean a inchiriat un spatiu de la o alta unitate comerciala din localitate unde si-a demarat afacerea in domeniul confectiilor textile. O afacere cu scandal avand in vedere discutiile de acum doi ani cauzate de neincheierea contractelor de munca.
Conflictul a fost aplanat, iar acum spectrul somajului scoate din nou la rampa orasul Macin.
„Viitorul nostru, al macinenilor, este sumbru. Societatea si-a inchis portile pentru ca a gasit in Braila spatii mai ieftine", a declarat Ichim Andone, primarul orasului Macin.
El a mai spus ca desfiintarea acestei unitati cu capital majoritar coreean va duce la disparitia a 450 de locuri de munca pentru femei, in aceasta unitate desfasurandu-si activitatea si locuitoare ale comunelor limitrofe.
In plus, criza locurilor de munca, la Macin, va deveni cu atat mai acuta in viitorul apropiat cu cat doua cariere de piatra ar putea fi inchise, ca urmare a deschiderii Parcul National Muntii Macinului.
Nici bugetul local nu o va duce la fel de bine ca pana acum, avand in vedere ca veniturile constituite la pusculita urbei din taxele percepute acestui investitor se vor duce de acum incolo la Braila. Dar nu se stie inca pentru cat timp coreenii vor sta in aval de Tulcea.
Lohnul mai rezista poate un an
Doru Poponete, presedintele Ca