Potrivit datelor centralizate la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), totalul capitalului strain retras din Romania in lunile ianuarie si februarie 2005 este de aproape patru ori mai mare decat cel subscris in firme nou-infiintate.
Capitalul investit abia depaseste nivelul de 7,4 milioane de euro, in timp ce capitalul social al firmelor radiate din Registrul Comertului insumeaza peste 26,4 milioane euro. In aceasta perioada, la Registrul Comertului au fost inmatriculate 1.713 companii noi cu participare straina la capitalul social si au fost radiate 201 firme straine.
Atitudinea investitorilor straini fata de Romania iese in evidenta si prin faptul ca, potrivit datelor ONRC, peste 50% din firmele mixte au drept principal obiect de activitate comertul cu amanuntul si cu ridicata, ponderea acestora in totalul volumului de capital social subscris fiind de numai 15,3%.
Datele centralizate la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) arata cat se poate de clar atitudinea investitorilor straini fata de Romania anului 2005: volumul capitalului social retras prin radierea companiilor mixte este de aproape patru ori mai mare decat al celor nou-infiintate in ianuarie si februarie.
Totalul capitalului social investit abia depaseste nivelul de 7,4 milioane de euro, in timp ce capitalul social al firmelor radiate din Registrul Comertului, in lunile ianuarie si februarie 2005, insumeaza peste 26,4 milioane de euro.
Bucuresti si Ilfov, campionii radierilor
De-a lungul ultimilor 15 ani, in municipiul Bucuresti si in judetul Ilfov au venit cei mai multi investitori straini. Dar tot de aici au si plecat: datele ONRC arata ca, in perioada 1 ianuarie-29 februarie 2005, din aceasta regiune peste 100 de companii mixte au fost radiate, capitalul social cumulat al acestora fiind de 23,3 milioane de