Versurile piesei sunt semnate de Dinu Olarasu, un foarte vechi colaborator al lui Ducu, inregistrarile fiind facute la studioul lui Oliver Sterian.
Lansarea acestei piese folk a prilejuit o intrebare, al carui raspuns am incercat sa-l aflam cu ajutorul cantaretului: mai are acest gen muzical fani, amatori? Mai exista semnale ca piata romaneasca inca se desfata cu acest gen de muzica? Raspunsul artistului este imbucurator, mai ales prin prisma publicului care, spune el, vine la concerte.
«Daca ai vedea cat de multi spectatori vin la spectacolele de folk ori la festivalurile de folk, spectatori in mare parte tineri, ai avea raspunsul la intrebare. Iar ce este si mai placut: toti tinerii stiu cap-coada piese care au fost compuse pe vremea cand ei inca mai mergeau la gradinita!», afirma cu placere Ducu Bertzi.
Nu o data s-a spus, in diferite imprejurari, ca muzica pe care romanii o ascultau cu o placere nebuna acum multi ani, precum folkul, si-a cam pierdut locul si ascultatorii. Ca sa nu mai vorbim de cumparatori... Lucru pe care, de altfel, il recunosc si cei direct implicati in producerea lui. «Dintotdeauna folkul a avut locul sau bine stabilit in peisajul muzical.
Nu este un gen muzical facil, pe intelesul tuturor. Plus ca nu este comercial, asa cum sunt cele mai multe stiluri aparute si la noi dupa ‘89. Insa nu se poate spune ca folkul a murit doar pentru ca romanii au acum acces si la alte genuri muzicale. Folkul nu este atat de promovat azi tocmai pentru ca nu este comercial si nu aduce castiguri rapide celor care vor sa faca o afacere din muzica.
Daca ar fi sa spunem ca un gen muzical a murit numai pentru ca nu mai este promovat, atunci ar fi trebuit sa spunem acelasi lucru si despre jazz sau blues. Dar ele nu au murit. Si nici folkul.
Au un public fidel care iubeste si intelege aceste stiluri