Romanii pot dormi linistiti, Guvernul ii vrea mai sanatosi si mai odihniti. Noile preturi ale alimentelor, tigarilor si bauturilor alcoolice ii vor convinge sa traiasca echilibrat, iar facturile la curent ii vor trimite la culcare o data cu apusul soarelui. Daca si soselele vor fi mai putin aglomerate, multumirea va fi deplina.
Dincolo de obisnuinta mioritica de a face haz de necaz, noile masuri fiscale vor lovi puternic atat omul de rand, cat si agentii economici. Iluzia relaxarii fiscale instalata in randul populatiei la inceput de ianuarie a durat doar trei luni. Nici nu au apucat bine romanii sa se bucure de cele cateva sute de mii de lei primite in plus la salariu, ca au fost rapid readusi cu picioarele pe pamant.
Ei vad acum asa-zisul castig salarial topindu-se in noile preturi. Pentru ca de vinovati este intotdeauna nevoie, motivele scumpirilor invocate de liderii de la Palatul Victoria sunt datoriile neonorate lasate in urma de guvernul pesedist, dar si corelarea pana in 2007 a accizelor la nivelul celor din Uniunea Europeana.
Din pacate, probabil speriati ca introducerea cotei unice va lasa goala pusculita statului, guvernantii s-au lacomit si au majorat accizele mai mult si mai devreme decat era programat. Desi nu au fost complet luati prin surprindere, fiind intr-un fel avertizati si chiar obisnuiti cu cresteri de preturi, romanii nu par a fi pregatiti sa faca fata acestor scumpiri.
Mai ales daca avem in vedere statisticile care arata ca mai multe milioane de romani traiesc sub limita unui trai decent. Romanii simt inca o data ca cei care ii conduc nu tin sa-i menajeze.
Este cea mai mare majorare a tarifelor si a taxelor efectuata in Romania ultimilor ani, ceea ce poate insemna fie ca actualul Executiv are mult curaj, fie nu s-a gandit foarte mult la consecintele sociale ale acestor masuri. Cu ata