Prezinta aceelasi grad de emotie ca una 100% adevarata, dublat de satisfactia ambitiei implinite. E rece, sangeroasa intr-un fel ireal, il scuteste pe vanator de imaginea animalului din care se scurge vaiata si, pentru unii, mai mult decat multumitoare.
Este, intr-un cuvant, cea mai noua si cautata modalitate de distractie pe Internet: vanatoarea on-line!
Cruzimea omului nu inceteaza sa uimeasca, reusind sa tranceasa si cele mai grele baricade. Stirile venite dinspre Marea Britanie au lasat cu gura cascata multe persoane conservatoare sau care cred inca in magia realitatii si nu in inlocuirea acesteia cu taramuri si situatii imaginare.
Una dintre noile inventii ale lumii moderne este urmarirea si doborarea prin Internet a unui animal cat se poate de real, «sport» care se bucura de un succes fulminant printre scotieni, londonezi si o multime de alti amatori de vanatoare, ale caror placeri au primit o mare lovitura prin interzicerea unor forme de vanatoare. Tapi, caprioare, cerbi sau antilope, toate pot fi vanate astfel.
Sistemul prin care se desfasoara vanatoarea, evident contra unei sume frumoase de bani, este destul de complicat. «Genialul» inventator al acesteia este un barbat pe nume John Lockwood, mecanic pana sa aiba geniala idee de afaceri. Criticii au numit oferta ca "pay-per-view slaughter", termen inspirat din televiziune. Nu va descriem aici exact cum functioneaza sistemul.
E suficient daca va spunem ca "tragatorul" se afla in permanenta conectat la «terenul de vanatoare» creat pentru el si, cand se simte pregatit, poate trage, printr-o simpla apasare de mouse.
«Sistemul a fost creat pentru oameni care nu pot vana in mocul clasic, persoane cu handicap , de exemplu, sau oameni care traiesc intr-o tara care nu permite vanatoarea. E un serviciu", spune Lockwood. Probabil ca, fiind inca la inceput, vrea sa si