Probabil la asta s-a gandit si Vasile Olaru, ajuns, in urma alegerilor din iunie 2004, primar al comunei Girov. Profitand la acea vreme de "spate" politic, Vasile Olaru a castigat alegerile locale de pe listele Partidului National Liberal, reusind totodata sa aduca si majoritatea in Consiliul Local.
Raportul de forte in legislativul comunei Girov era de 7 consilieri ai Aliantei DA, 4 ai PSD, unul de la PRM si unul de la PUNR. Cei 7 consilieri ai Aliantei Dreptate si Adevar aveau astfel sa castige majoritatea impotriva celorlalti consilieri.
Fragila majoritate urma totusi sa fie tulburata in scurt timp, si praful avea sa se aleaga de visele primarului Vasile Olaru, oricare ar fi fost acestea.
Cum a inceput conflictul
Se pare ca cetatenii asista deseori la schimburi de replici extrem de dure intre primar si viceprimar. Daca prin alte localitati aceste lucruri sunt oarecum de inteles, cei doi fiind din partide diferite, cum se poate explica atitudinea sefilor din Primaria Girov, care sunt, ambii, membri ai PNL?
Linistea in Consiliul Local Girov a fost tulburata in urma unui proiect de hotarare ce viza infiintarea unei comisii pentru analizarea unor dosare "suspecte", originare din perioada fostului primar, Sandu Dumitru. Aceasta idee, care apartine consilierilor din Alianta, a starnit opozitia taberei PSD.
La vot, din cei 7 consilieri ai PNL-PD, au votat doar 6, liberalul Dorin Mitrea abtinandu-se. In urma acelei sedinte, Mitrea a demisionat, atat din consiliul girovean, cat si din PNL.
De la acea data, noiembrie 2004, activitatea in CL Girov a fost practic paralizata, proiectele de importanta majora ramanand blocate, din cauza echilibrului politic astfel creat. "Nu am vrut sa fac jocurile nimanui. Am demisionat, scarbit de ce se intampla in politica.
Am candidat pentru ca am vrut sa face