Faptul ca Marian Vanghelie a pierdut din primul tur si nici macar n-a avut un scor superior celui obtinut de Mircea Geoana anul trecut, nu sunt motive ca Dan Ioan Popescu sa se gandeasca la o demisie de onoare. Nici macar in conditiile in care Marian Vanghelie a obtinut, numeric vorbind, mult mai putine voturi decat fostul ministru de externe. In schimb, Popescu a anuntat, ieri, ca o analiza a rezultatelor obtinute de PSD la alegerile pentru functia de primar al municipiului Bucuresti se va face la sedinta Consiliului municipal al organizatiei, cand va pune "pe masa" acestui for si mandatul sau de sef al filialei.
Greu de crezut insa ca el va fi schimbat, tinand cont de faptul ca si-a mai depus mandatul si dupa alegerile locale din 2004, insa a fost reconfirmat imediat.
In plus, Popescu, unul din "greii PSD", a avut suportul marii majoritati ai organizatiei de Bucuresti cand l-a aruncat in competitie pe Vanghelie, suport generat mai ales de faptul ca nici un pesedist nu ar fi avut curajul sa infrunte Alianta PNL-PD in batalia pentru Bucuresti.
El a admis ca rezultatele obtinute la alegerile de duminica nu sunt satisfacatoare pentru organizatie, care se astepta sa existe "cel putin" turul doi de scrutin.
El a tinut insa sa remarce "eforturile deosebite" pe care le-au facut in campania electorala candidatul PSD, precum si "o parte" din organizatia de Bucuresti, pentru ca, plecand de la un scor in sondaj de circa 10 la suta, sa se ajunga la un "scor egal, poate ceva mai mic, poate ceva mai mare, dupa virgula, fata de alegerile din iunie 2004".
Aceasta egalitate cu rezultatul obtinut de Mircea Geoana in iunie 2004 este si motivul pentru care Dan Ioan Popescu nu considera ca ar trebui sa-si dea demisia.
Mai ales ca, a amintit el, la nominalizarea lui Vanghelie nu se angajase decat ca acesta sa faca o "figura corespunzatoare" si sa de