Contribuabilul german plateste mai mult de 10 euro pentru fiecare cetatean al Romaniei, sub forma fondurilor de preaderare de un miliard de euro de care Romania beneficiaza de la Uniunea Europeana (UE) intr-un an.
LAPTE PE PIATA UE. Potrivit ambasadorului Germaniei la Bucuresti, Wilfried Gruber, asa se poate calcula contributia Germaniei la eforturile Romaniei de a adera la Uniune, in conditiile in care Germania, cel mai mare contribuitor la vistieria comunitara, este "responsabila" de un sfert din miliardul de euro acordat Romaniei.
Intr-un interviu pentru Rompres, Gruber a explicat ca Guvernul de la Berlin este direct interesat ca Romania sa indeplineasca toate angajamentele asumate la Bruxelles, mai ales in domeniul concurentei si in cel al sigurantei alimentare. "Securitatea alimentara este importanta in primul rand pentru Germania.
Am in vedere aici produsele din lapte si din carne, care, o data cu aderarea Romaniei la UE, vor fi comercializate liber pe piata interna comuna, din Cipru pana in Irlanda, pana in Insulele Canare, deci va trebui sa se asigure o calitate si o siguranta alimentara corespunzatoare, iar conditiile de igiena vor trebui sa fie la standardele UE in toate aceste intreprinderi de comercializare a
laptelui, in abatoare", a spus Gruber.
APA MAI CURATA. De normele privind calitatea apei, filtrarea apelor reziduale sau eliminarea deseurilor tin alte angajamente importante pentru care Guvernul roman trebuie sa faca eforturi intense pentru a le respecta. "Nu este vorba doar de a face pe placul unor eurocrati de la Bruxelles.
Este vorba in primul rand de interesul cetatenilor romani fata de toate aceste probleme", este de parere trimisul Berlinului in Romania.
Contribuabilul german plateste mai mult de 10 euro pentru fiecare cetatean al Romaniei, sub forma fondurilor de prea