Furnizorul de echipamente energetice Energopetrol Campina a realizat in 2004 o cifra de afaceri neta de 3,23 milioane de euro (131 mld. lei), in scadere cu 40% comparativ cu 2003, cand cifra de afaceri a societatii a fost de 5,5 milioane de euro (207 mld. lei).
In ultimii ani, Energopetrol s-a confruntat cu scaderea cifrei de afaceri, principala cauza fiind reducerea comenzilor din partea Petrom, cea mai mare companie romaneasca.
Desi cifra de afaceri s-a redus, profitul societatii a crescut semnificativ, de la 1.000 de euro (37 mil. lei) in 2003 la 47.800 de euro (1,9 mld. lei) in 2004. Cresterea profitabilitatii se datoreaza in principal scaderii cheltuielilor din exploatare, care anul trecut s-au ciftrat la aproximativ 3,37 milioane de euro (136,7 mld. lei).
Compania a inceput anul 2004 cu pierderi, din cauza stagnarii lucrarilor in lunile de iarna, insa a reusit sa se redreseze pe parcurs.
Compania a incheiat anul 2004 cu datorii totale de 43,3 miliarde de lei, avand de primit din partea clientilor 40,6 miliarde de lei.
Energopetrol are ca obiect de axctivitate executarea de lucrari energetice. La sfarsitul anului 2003, actionarii au hotarat divizarea societatii, decizie care a condus la aparitia a doua noi entitati: Energopetrol Construct, care realizeaza constructii in domeniul energetic, si Energopetrol Com, care se axeaza pe activitati comerciale. Cele trei societati au aceeasi structura a actionariatului, principalul actionar fiind Asociatia Salariatilor, cu 48,8% din actiuni. Cel mai important actionar minoritar este SIF Muntenia, care detine 7,9% din actiunile grupului.
Energopetrol isi desfasoara activitatea in toata tara prin cele opt sucursale cu sedii permanente din judetele Prahova, Timis, Buzau, Arges, Craiova, Giurgiu si Mures.
Actiunile Energopetrol sunt listate la categoria a II-a a Bursei de Valori. U