Ministerul Agriculturii estimeaza ca in perioada Sarbatorilor de Paste vor fi sacrificati 2-2,5 milioane de miei si iezi, cu aproape un milion mai putin decat anul trecut. In tara, preturile variaza intre 65.000 si 90.000 lei/kg in viu si intre 135.000 si 155.000 lei/kg carcasa. In acest an, carnea de miel va fi sensibil mai scumpa decat in 2004, cand mielul in viu se vindea cu 50.000-75.000
lei/kg si cu 100.000-150.000 lei/kg carcasa. Autoritati din Ministerul Agriculturii considera ca si pentru Pastele din acest an oferta va depasi cu mult cererea. Se pare, insa, ca pretul nu cedeaza in fata acestui argument.
Ministerul Agriculturii estimeaza ca in perioada Sarbatorilor de Paste vor fi sacrificati 2-2,5 milioane de miei si iezi, cu aproape un milion mai putin decat anul trecut. In tara, preturile variaza intre 65.000 si 90.000 lei/kg in viu si intre 135.000 si 155.000 lei/kg carcasa. In acest an, carnea de miel va fi sensibil mai scumpa decat in 2004, cand mielul in viu se vindea cu 50.000-75.000
lei/kg si cu 100.000-150.000 lei/kg carcasa. Autoritati din Ministerul Agriculturii considera ca si pentru Pastele din acest an oferta va depasi cu mult cererea. Se pare, insa, ca pretul nu cedeaza in fata acestui argument.