Procurorii Sectiei de combatere a infractiunilor conexe faptelor de coruptie, din cadrul PNA, care ancheteaza modul in care s-a realizat privatizarea Complexului Bucur Obor, l-au audiat ieri, din nou, pe Mirel Tariuc, presedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), pentru noi detalii in legatura cu modul in care s-au tranzactionat actiunile acestei societati.
Ancheta procurorilor anticoruptie privind santajarea angajatilor din complexul comercial Bucur Obor de catre mai multi inalti responsabili ai societatii continua.
Dupa ce, in urma cu doua saptamani, fostul presedinte al CNVM a fost pus oficial sub acuzare, ieri, Mirel Tariuc s-a prezentat din nou la sediul PNA, solicitandu-i-se noi detalii in legatura cu modul in care persoane cu functii de conducere in cadrul societatii au santajat detinatorii de spatii comerciale pentru a obtine controlul absolut asupra societatii.
Datorii fictive si penalitati nereale
Celor santajati li se invocau datorii fictive sau penalitati nereale de intarziere catre firma si erau, astfel, chemati la conducerea unitatii. Ulterior, erau amenintati ca vor fi evacuati in cazul in care refuzau sa-si vanda actiunile.
Intimidarea, metoda de a face afaceri
Mirel Alexandru Tariuc, fost presedinte al CNVM, in perioada 7 iunie - 27 octombrie 2000, a fost pus oficial sub acuzare, fiind invinuit de inselaciune, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si a celor publice, precum si fals in inscrisuri sub semnatura privata.
La timpul respectiv, magistratii Parchetului National Anticoruptie l-au chemat la audieri pentru a da detalii in legatura cu santajul de care era acuzat de comerciantii din Bucur Obor.
Potrivit anchetatorilor, metoda de intimidare, o premiera ca metodologie infractionala, era folosita pentru a-i determina pe cei in cauza sa renunte la s