Serviciile secrete au monitorizat, dupa atentatele din 11 septembrie, activitatea cetatenilor arabi care isi desfasoara tranzactiile comerciale in Romania. Interceptarile au oferit anchetatorilor si serviciilor secrete informatii esentiale pentru gestionarea acestei situatii, una dintre masurile luate in acest context fiind pensionarea generalului Gioni Popescu. Surse confidentiale apropiate ofiterilor de informatii ne-au declarat ca, in acest caz, ar putea fi cercetati si fosti demnitari care ar fi facilitat dezvoltarea acestor retele si care ar fi permis privatizari frauduloase in beneficiul acestor grupuri mafiote.
Noua persoane au fost ridicate, in urma descinderilor efectuate in Bucuresti si Craiova, printre care si sediile unor firme ale lui Omar Hayssam, cu scopul de a monitoriza si anihila gruparile mafiote de origine araba, ne-au informat surse judiciare. Potrivit acelorasi surse, pentru ca afacerile acestor retele au avut de suferit in urma cercetarilor, este posibil ca, in incercarea de a scapa de ancheta, cetatenii arabii sa se fi implicat si in rapirea jurnalistilor romani in Irak.
Lucratura PSD-istilor
Dupa ce, ani de-a randul, autoritatile romane au ignorat complet afacerile romano-sirianului Omar Hayssam, Parchetul General a declansat, in noaptea de 4 spre 5 noiembrie 2004, perchezitii in lant la sediile de firme si locuintele aflate in proprietatea sirianului si a fratilor sai. Din cele sase imobile perchezitionate, anchetatorii au ridicat o adevarata arhiva de documente false, dar si aparatura de supraveghere si interceptare a convorbirilor, arme de foc, documente si facturi contrafacute, printre care si documente cu stampile ale PSD.
Conform unor surse, ancheta in cazul lui Omar ar fi fost stopata, doua zile mai tarziu, la presiunile facute de Viorel Hrebenciuc. Toleranta fata de Hayssam era explicata de mass-m