Volumul redus al tranzactiilor interbancare_- acestea nu au depasit luni si marti 300 milioane euro - s-a rasfrant asupra evolutiei cursului de schimb. Astfel ca, dupa deprecierea de acum doua zile, leul a cunoscut ieri o noua apreciere minima.
Cu o rezerva valutara care se apropie de 14 miliarde euro, BNR priveste cu mai multa seninatate evolutia pietei valutare. Ramane de vazut daca de la inceputul saptamanii viitoare, cand va debuta penultima etapa de liberalizare totala a contului curent, mai sunt „bani fierbinti” de intrat in tara sau acestia au ajuns demult ca sa profite de dobanzile ridicate. Cursul euro se mentine in jurul pragului de 3,65 lei, acesta coborand de la 3,6522 la 3,6485 lei.
Dolarul a avut o scadere mai semnificativa, de circa 0,5%, rezultat al evolutiei paritatii euro/dolar pe pietele internationale. Cursul a coborat de la 2,8473 la 2,8303 lei.
Paritatea a fluctuat pe pietele asiatice si europene intre 1,2838 si 1,2886 dolari/euro. Deschiderea pietei americane nu a readus, ca acum doua zile, euro sub pragul de 1,28 dolari, investitorii „digerand” inca declaratiile presedintelui Fed de marti seara. Acesta nu a „divulgat” noi amanunte privind evolutia viitoare a dobanzilor americane, in urma posibilelor pusee inflationiste datorate cresterii explozive a pretului la titei. Asa ca pretul unciei de aur, calculat la Londra, a urcat de la 423 dolari, acum doua zile, la aproape 427 dolari. Volumul redus al tranzactiilor interbancare_- acestea nu au depasit luni si marti 300 milioane euro - s-a rasfrant asupra evolutiei cursului de schimb. Astfel ca, dupa deprecierea de acum doua zile, leul a cunoscut ieri o noua apreciere minima.
Cu o rezerva valutara care se apropie de 14 miliarde euro, BNR priveste cu mai multa seninatate evolutia pietei valutare. Ramane de vazut daca de la inceputul saptamanii viitoare, cand va debuta penultim