Confederatiile patronale nu au renuntat la posibilitatea actionarii in instanta a Ministerului de Finante si a Executivului dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, Guvernul a adoptat prin ordonanta de urgenta un nou Cod fiscal.
Adrian Izvoranu, presedintele Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), a declarat ieri, ca reprezentantii a circa 1.500 de companii si societati afiliate la confederatia patronatelor din servicii, industrie si comert, se gandesc serios sa dea in judecata Guvernul si Ministerul de Finante: "Executivul trebuia sa ia masuri pentru ca acest concept sa fie transpus in practica fara a creste numarul impozitelor si a afecta direct agentii economici". Liderul patronal este de parere ca actualul Cod fiscal incalca legislatia si nu este normal ca modificarile acestuia sa fie facute in plin an fiscal. Prezent la dezbaterile Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR), vicepremierul George Copos a replicat, motivand ca, aprobarea Codului fiscal prin ordonanta a reprezentat o stare exceptionala in care s-a aflat Executivul. "Nu este chiar atat de grav. Dorim sa intram in Uniunea Europeana si va rog sa facem cu totii sacrificii pentru a deveni membri ai UE", a spus Copos, adaugand ca "modificarea Codului face parte din reforma fiscala pe care Alianta D.A., cea care a castigat alegerile, si-a propus-o".
Copos promite ameliorarea dialogului social
De cealalta parte, presedintii confederatiilor patronale au reprosat Guvernului ca nu respecta traseul dialogului social si ca aproba documente, legi, ordonante fara a le mai discuta cu partenerii sociali. Copos le-a dat dreptate patronatelor si le-a asigurat ca va depune toate eforturile pentru ca dialogul social sa se desfasoare normal. "Aceasta reforma fiscala va crea locuri de munca cu salarii mai bune. Majorarile de taxe pe care le-