Aron Constantin locuieste in Mihail Kogalniceanu, judetul Ialomita, si are vreo 700 de oi si 200 de miei, suficient de mari cat sa-i vanda de Pasti. Cu toate acestea, el se plange ca romanii nu se inghesuie sa cumpere. Arabii, in schimb, da. "Anul trecut am mai vandut pe la arabi, care i-au dat mai departe, in tarile lor", spune Aron suparat. Mai ales ca a vandut cu 50.000 de lei kilogramul.
Anul acesta, la initiativa fratelui sau, care locuieste in Bucuresti, a pus un anunt pe Internet, pe pagina de web. "Am un frate la Bucuresti, care m-a pus pe calculator", ne lamureste Aron. Fara succes insa. "Am asteptat sa sune italienii, ca a fost Pastile lor, si sa vand mieii cu 2 euro kilogramul", nadajduia ciobanul din Kogalniceanu.
Cu toate ca a pus anuntul de vreo luna, nu l-a sunat nimeni sa cumpere, iar ca sa mearga la targ ii trebuie prea multi bani pentru transport. "La noi, in Baragan, nu prea se vand miei, numai in Bucuresti, dar e departe."
ARABII. Nici in satul Nojag, din Hunedoara, n-a ajuns Internetul, dar satenii n-au asteptat momentul si au publicat anunt pe net sa-si vanda mieii de Pasti. "Stiti, apai, suntem aicea cu cineva de la Deva, un doctor veterinar care a dat anuntul", spune sotia lui Breja. Barbatul nu-i acasa, e la semanat, dar oricum n-a sunat nimeni.
Femeia spune ca au ajuns la Internet pentru ca ei cauta o piata mai buna, iar timpul nu le permite sa strabata drumul pana la Deva. Anul trecut au vandut cu 65.000-70.000 de lei kilogramul, dar acum spera sa dea cu 80.000 de lei kilogramul de miel viu. "Depinde de cumparator. Cei mai multi vin, ii iau cu un pret si-i dau mai departe cu alt pret.
" Chiar daca au facut o incercare cu Internetul, satenii nu prea au incredere ca-i va suna cineva. "O sunat un client din Timisoara, care vrea 100 de miei. Dar ii vrea taiati, iar noi nu putem asa, ca