? Totul a inceput luni, 28 martie. In jurul orei 20.00, intreaga presa din Romania primea vestea rapirii ziaristilor aflati in Irak. Presedintele Traian Basescu declara imediat ca toate autoritatile statului sint in alerta maxima si ca la nivelul Palatului Cotroceni a fost constituita o celula de criza care coordoneaza demersurile de recuperare a celor trei jurnalisti.
? La mai putin de 24 de ore apare si informatia conform careia rapitorii au cerut 4 milioane de dolari in schimbul ostaticilor. Cel care este ?contactat? de irakieni este chiar Omar Hayssam, banuit din prima clipa ca ar fi pus la cale rapirea.
? O zi mai tirziu apar si primele vesti concrete de la rapitori. Postul de televiziune Al-Jazeera difuzeaza o caseta care ii prezinta pe ostaticii romani. Acestia sint incadrati de doi barbati inarmati. In urmatoarele ore, presa face fel de fel de speculatii, insa din partea rapitorilor nu se mai aude nimic.
? Abia dupa 48 de ore, adica, vineri 1 aprilie, primim din nou informatii. Agentia Reuters difuzeaza sapte fotografii cu ziaristii romani in care acestia se identifica. Si de aceasta data in imagini sint prezenti barbatii inarmati.
? Simbata se deschide robinetul dezinformarilor. In toate redactiile umbla zvonul ca jurnalistii au fost eliberati si se afla deja in avion spre casa. Aeroporturile din Capitala sint luate cu asalt de presa. Insa informatia se dovedeste a fi falsa.
? Pina marti se lasa din nou tacerea. Televiziunile, radiourile si presa centrala fac fel de fel de scenarii pe marginea rapirii.
? Pe 5 aprilie explodeaza o noua bomba. Omar Hayssam, suspectul principal in aceasta poveste, este arestat. Purtatorul de cuvint al presedintiei, Adriana Saftoiu, anunta oficial ca acesta are legatura cu rapirea jurnalistilor. Aproape simultan apare si informatia, neconfirmata insa de celula de criza de la Palatul