Politica de prevenire si combatere a fenomenului de dopaj in sport va fi coordonata de o agentie speciala, care va functiona in subordinea Agentiei Nationale pentru Sport (ANS) si care va avea autonomie decizionala in activitatea antidoping.
Guvernul a reglementat, printr-o hotarare aprobata in sedinta de joi, modul de organizare si functionare a Agentiei Nationale Antidoping.
Conform actului normativ, agentia va avea statutul de institutie publica cu personalitate juridica, finantata din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat. Obiectivele principale ale Agentiei sunt prevenirea si combaterea fenomenului de dopaj conform reglementarilor legale in vigoare, dispozitiilor Comitetului International Olimpic, Conventiei Antidoping a Consiliului Europei si Codului Mondial Antidoping. Conducerea Agentiei Nationale Antidoping va fi asigurata de un Consiliu director, alcatuit din noua membri, respectiv de presedintele Agentiei, trei reprezentanti ai Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, doi reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Sport, doi membri ai Ministerului Sanatatii si un reprezentant din partea Laboratorului de Control Doping.
Membrii Consiliului director vor avea un mandat de patru ani.
Presedintele Agentiei Nationale Antidoping urmeaza sa fie numit de presedintele ANS. Politica de prevenire si combatere a fenomenului de dopaj in sport va fi coordonata de o agentie speciala, care va functiona in subordinea Agentiei Nationale pentru Sport (ANS) si care va avea autonomie decizionala in activitatea antidoping.
Guvernul a reglementat, printr-o hotarare aprobata in sedinta de joi, modul de organizare si functionare a Agentiei Nationale Antidoping.
Conform actului normativ, agentia va avea statutul de institutie publica cu personalitate juridica, finantata din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul d