Partidul Social-Democrat ramane fidel schimbarii in continuitate. Reforma despre care liderii PSD tot vorbesc de ceva vreme ramane deocamdata un exercitiu de imagine care a tinut partidul in atentia publicului dupa pierderea alegerilor.
La doar doua saptamani distanta de Congres, organizatiile PSD se afla intr-un amplu proces de "realegeri". Conferintele judetene isi reconfirma, pe rand, in functii, liderii, chiar daca unii dintre ei nu au facut o figura prea buna la alegeri sau au probleme de lamurit cu institutiile statului. "La vremuri noi, tot noi" pare a fi sintagma la moda in PSD. Dan Ioan Popescu, care in urma cu doua luni sustinea ca va pleca din fruntea pesedistilor din Bucuresti in cazul in care candidatul sau la functia de primar general va face o figura mai proasta decat precedentul, s-a razgandit. Diferenta zecimala, o mare "realizare" a liderului social-democrat in ecuatia Vanghelie - Geoana, il legitimeaza, in continuare, la sefia PSD Bucuresti.
Mai mult, Dan Ioan Popescu gaseste o explicatie pentru rezultatele slabe de la Capitala nu in proasta gestionare a filialei, ci in conspiratiile propriilor membri care ori n-au fost la vot, ori au optat pentru alt candidat.
Si la Constanta, primarul de top 300 Radu Mazare, a carui instalare in fruntea organizatiei PSD s-a soldat cu numeroase demisii din partid, a fost reales presedinte.
Verificarile Parchetului National Anticoruptie din aceasta perioada, privind activitatea economica a Primariei si Consiliului Local Constanta, n-au reprezentat vreun obstacol in reconfirmarea lui Mazare.
Dimpotriva, el a fost reales aproape cu unanimitate, cu 603 voturi "pentru" si cinci "impotriva".
Tot unanimitate si la Buzau. Primarul municipiului, Constantin Boscodeala, ramane si el sef la PSD, singura care i-ar putea pune probleme fiind doar alcoolemia de 0,9 mg la mie, responsabila