Uitand ca regimul post-Saddam a fost "cladit" pe o minciuna, ca soldatii americani cad zilnic victime atentatelor, Bush se incumeta sa spuna ca a pus bazele "revolutiei democratice mondiale".
de ANA ILIE LAUDAROSUL LAUDAROSILOR. Bush se crede eliberatorul intregii lumi, pe care si-ar dori sa o "democratizeze" dupa modelul irakian Presedintele american, George W. Bush, nu se joaca atunci cand vorbeste despre razboiul din Irak si nici nu se sfieste sa confere propriilor actiuni proportii epice. Schimbarile intervenite in ultimii doi ani in Orientul Mijlociu, in principal prin intermediul razboiului dus de americani impotriva regimului lui Saddam Hussein, dau startul unei "revolutii democratice mondiale", a spus, plin de sine, Bush, intr-un discurs tinut in fata soldatilor stransi la baza militara texana de la Fort Hood.
ELIBERATORUL. In pofida atentatelor tot mai indraznete ale rebelilor si a faptului ca americanii sunt deseori depasiti de situatia din Irak, Bush a tinut sa le spuna militarilor ca "succesul democratiei in Irak trimite un mesaj de la Beirut la Teheran ca libertatea poate fi viitorul tuturor natiunilor". Mai mult, a continuat liderul american, "stabilirea unui Irak liber in inima Orientului Mijlociu ar fi o infrangere usturatoare pentru fortele tiraniei si ale terorii si un eveniment fondator al revolutiei democratice mondiale". Aceste vorbe grele vin din partea lui Bush, cel care s-a folosit de o minciuna pentru a declansa razboiul "eliberator" din Irak.
MODEST. "La sfarsitul acestei saptamani, vom sarbatori a doua aniversare a eliberarii Bagdadului", a reamintit Bush, care a tinut sa sublinieze, cu binecunoscuta-i modestie, ca "prabusirea statuii lui Saddam Hussein la Bagdad se va inscrie alaturi de caderea Zidului Berlinului si va fi considerata un mare moment in istoria libertatii".
Uitand ca regimul post-Saddam a f