Recent, la Shanghai, China, s-au desfasurat Finalele Mondiale ale Concursului International Universitar de Programare ACM - editia a 29-a. Studentii de la Universitatea Shanghai Jiaotong din Shanghai, China, s-au clasat pe primul loc. La "Batalia Creierelor"- faza finala, au participat studenti care au pus in practica toate cunostintele de programare acumulate pe parcursul unui intreg semestru, intr-o batalie a logicii, a strategiei si a rezistentei, desfasurate pe parcursul a 5 ore. Campionii Finalelor Mondiale ACM-ICPC primesc premii IBM, burse si se vor mandri cu trofeul castigat. Echipa Shanghai Jiaotong University a fost singura care a rezolvat 8 din 10 probleme in cadrul acestei editii. Moscow State University, St. Petersburg Institute of Fine Mechanics and Optics si University of Waterloo s-au clasat pe locul al doilea, al treilea si al patrulea, toate castigand medalii de aur.
Echipa Universitatii Politehnica din Bucuresti s-a clasat pe locul 10, castigand medalia de bronz.
La editia din acest an, 78 de echipe si-au disputat locurile mult ravnite pe lista Finalelor Mondiale, dintr-un total de 4.100 de echipe din 71 de tari, care au participat la etapele regionale. Formate din trei persoane fiecare, echipele au primit medalii in functie de numarul de probleme rezolvate in cel mai scurt timp, in cadrul competitiei.
Numarul echipelor care participa la acest concurs a crescut de 5 ori de cand IBM a inceput sponsorizarea, in 1997.
Inaintea Finalelor Mondiale, studentii au avut ocazia de a cunoaste IBM Blue Gene/L, cel mai rapid supercomputer din lume, care ruleaza pe tehnologia de procesare POWER. Echipele au creat o aplicatie paralela pe o platforma IBM bazata pe POWER, o tehnologie utilizata de catre universitati, agentii guvernamentale, organizatii de cercetare si intreprinderi industriale pentru a rezolva cele mai dificile probleme de f