Bucataria incasa este simpla, dar gospodinele din Romania nu ar putea sa pregateasca nici un preparat specific peruan, pentru ca in magazinele din Romania nu exista ingredientele necesare. Preparatele prezentate la festival sunt cunoscute de oricare peruan care se pricepe catusi de putin sa gateasca. Ele nu cer mult timp si nici mult efort. Mancarea lor se serveste proaspata si este mai picanta decat suntem noi obisnuiti. Deserturile se fac pe baza de fructe si albus de ou. de VERONICA GUZUN COLORAT. Deserturile cu fructe sunt preferate de clienti Pe parcursul saptamanii 11-17 aprilie, bucurestenii au ocazia sa guste din mancarea savuroasa din nordul Perului in cadrul unui festival organizat la restaurantul Hotelului Crowne Plaza. La prima vedere, bucatele nu sunt deosebite: mazare, cartofi, peste. Cam ceea ce se gaseste si pe la noi, insa mirodeniile fac totul in aceste preparate. Bucatarul Ernesto Goicochea Montenegro, special invitat pentru festival, ne-a spus ca a venit cu ingredientele de acasa. El a preparat bucate traditionale, pe care le cunoaste orice gospodina din Peru. "Nu este deloc complicat, trebuie doar sa ai ingredientele necesare."
MENIU. Orezul cu legume, pe care il poate face si o gospodina incepatoare, este un pic altfel la ei, pentru ca bobul de orez este mai lung si foarte subtire, iar condimentele folosite ii dau un gust diferit. O alta mancare ingenioasa este "peste cu lime, lamaie, ardei iute si ardei gras" sau "Serviche" - un preparat din peste, ceapa, ardei iute si stiulete fiert. Bufetul din restaurant este impartit in trei: aperitiv, fel de baza, desert. Preparatele dulci au la baza fructe, lapte, oua si, de obicei, sunt parfumate cu vin Oporto. Mancarea peruana este un pic picanta, se bazeaza foarte mult pe legume, fructe si peste, este intotdeauna proaspata si se prepara foarte repede. Peru este o tara catolica. "In Saptam