Compania buzoiana Ductil Steel a devenit proprietara pe modulul I al combinatului siderurgic Otelu Rosu, in urma unei tranzactii de aproximativ 6,5 milioane de dolari.
Modulul, format din laminor, otelarie electrica, turnatorie de cilindri si utilitati, a fost vandut in cadrul procesului de lichidare a combinatului, falimentat de fostii investitori, italienii Marco si Stefano Gavazzi.
In momentul de fata functioneaza numai otelaria, care fusese exploatata de Ductil Steel in regim de inchiriere, ca urmare a unei investitii de peste doua milioane de euro. Aici lucreaza peste 400 de salariati ai combinatului.
"In viitorul apropiat urmeaza sa se redeschida si laminorul, nu insa inainte de a se face un studiu de piata de catre noii proprietari", ne-a declarat liderul sindical Artur Cerna.
El a precizat ca, daca se va redeschide si laminorul, este de asteptat ca numarul angajatilor sa creasca la 800 pana la 900 de persoane. In 1998, cand combinatul s-a privatizat cu fratii Gavazzi, aici lucrau 3.125 de persoane.
Numarul salariatilor a scazut pana la 2.700 pana in momentul in care "investitorii strategici" au fugit din tara, in 2002. La data de 6 aprilie a.c. a fost termenul limita de depunere a ofertelor de cumparare a activelor combinatului, data pana la care nu s-au aratat interesati decat reprezentantii Ductil Steel.
In prezent, se lucreaza la intocmirea actelor de proprietate pentru compania buzoiana. Otelaria de la Otelu Rosu produce lunar 17.300 de tone de otel, noii proprietari intentionand sa ajunga la o productie de 27.000 de tone.
Compania buzoiana Ductil Steel a devenit proprietara pe modulul I al combinatului siderurgic Otelu Rosu, in urma unei tranzactii de aproximativ 6,5 milioane de dolari.
Modulul, format din laminor, otelarie electrica, turnatorie de cilindri si utilitat