Exista succese si succese, administrate dupa retete. De Sade...-ului de la Odeon nu i se poate nega un succes de public, iar acelasi lucru e valabil si pentru cele Sase personaje in cautarea unui autor de la Teatrul Bulandra. Daca Sade...-ul place pentru asa-zisa abordare libera intr-un spectacol a unui subiect controversat privind viata marchizului, Sase personaje... este un spectacol care place cel putin dintr-un punct de vedere: poarta marca (blazonul, pecetea, insemnul, patina, heraldica...) maestrului Ciulei. Daca Sade...-ului ii cade vocala finala, devenind un simplu adjectiv englezesc construit grosier pe memoria filmului Quills, spectacolului de la Bulandra ii ramine amprenta unui ilustru regizor. Mai departe lucrurile se despart definitiv si nu sufera comparatie sau alaturare. Poate doar in privinta succesului de public amintit anterior.
Spectacolul regizorului Liviu Ciulei este unul construit profesionist, in sensul mestesugului artei regizorale, verificat minutios si pasional in toate detaliile sale.
Luminile atent studiate – urmarind acribios mimica, gestica, miscarea precisa a actorilor pe scena, decorul, actorii insisi – toate construiesc o euritmie, care da, e adevarat, aparenta unei autonomii de functionare.
Cu toate acestea, insa, spectacolul nu trece granita inscenarii propriu-zise a textului pirandellian. I se poate imputa o lipsa de viziune in profunzime a unitatii spectacolului, plecind de la conceptie. Desi, chiar la inceput, miza parea una tare: caderea impresionanta, dar in siguranta, a planseului de butaforie la stringerea decorului din prima scena propunea o denuntare a falselor adevaruri dintr-un teatru de actori cabotini, un viata (realitatea) bate teatrul (fictiunea), dublata, intr-adevar, de jocul inspirat al unor actori (Rebengiuc, de exemplu). Poate ca spectacolului ii lipseste intr-o anumita masura nota de fa