Ministerul Apararii Nationale (MApN) a cerut, ieri, instantei Judecatoriei Sectorului 5 scoaterea din procesul in care Zoia Ceausescu solicita deshumarea parintilor sai, mentionand ca nu a avut nici un fel de atributii cu privire la inmormantarea celor doi. Aparatorul fiicei fostului cuplu prezidential spune ca acest lucru ridica semne de intrebare, avand in vedere ca sentinta a fost pronuntata de o instanta militara.
La termenul de ieri, MApN a depus un act in care afirma ca nu avut atributii cu privire la ceremonialul de inmormantare si nici la ingroparea propriu-zisa a sotilor Nicolae si Elena Ceausescu. Avocatul Zoiei Ceausescu a declarat, citat de Mediafax, ca aceasta cerere ridica unele semne de intrebare in conditiile in care o instanta militara a pronuntat sentinta.
Armata a transportat cadavrele de la Targoviste la Bucuresti, iar depozitarea corpurilor celor doi a avut loc pe Stadionul Ghencea.
Instanta a acordat un termen de doua saptamani pentru ca, atat Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), cat si Zoia Ceausescu sa poata studia acest act si sa formuleze, la randul lor, concluzii.
La inceputul lunii aprilie, dosarul in care Zoia cere deshumarea parintilor ei, pentru a se stabili daca acestia sunt cu adevarat ingropati in mormintele din Cimitirul Ghencea, a fost transferat de la Judecatoria Sectorului 6 la cea a Sectorului 5, in urma cererii facute de MApN.
Concesionarea mormintelor, in impas
La termenul din 5 aprilie, ACCU a depus la instanta un act in care spune ca nu poate concesiona mormantul solicitat de Zoia Ceausescu, pe motiv ca nu exista nici un document oficial care sa ateste ca acolo sunt inmormantati parintii ei.
Directorul ACCU, George Georgescu, a explicat ca mormantul poate fi concesionat in baza unei confirmari a identitatii celui care este deja ingropat acolo, men