Restaurante vegetariene. La o prima vedere, pare o tema destul de simpla. Mai ales in prezent, cand, teoretic, clientul nostru este stapanul nostru. Doar teoretic.
de VERONICA GUZUN, CRISTINA ANDREEA CATANA VERZITURI IN ORAS Coloritul viu al preparatelor vegetariene te indeamna la un ospat pe cinste Am incercat zilele trecute sa plimbam prin Bucuresti o prietena venita de peste Ocean, din Canada. Domnisoara cu pricina a vrut sa serveasca cina la un restaurant cu specifc vegetarian. Cum nu ne-am lovit niciodata de problema aceasta, nu stiam nici un astfel de local. Am fost fericite cand am constatat ca sunt o multime de astfel de localuri in Capitala. Incepem sa sunam, sa vedem cam ce se afla in meniu. "Avem ciorbita de legume, salate!" Am auzit aceasta replica de vreo 10 ori. Gasim un local serios, cu istorie. "Nu avem nimic vegetarian, dar daca este un client care cere, nu il lasam sa moara de foame!"
EVRIKA! Intr-un hotel, aflat nu departe de aeroport, dam de un local care ar corespunde cerintelor acesteia. Mai cu seama ca bucatarul-sef, Raymond Gomes, a fost rasplatit de cateva ori cu titlul de "Bucatarul anului" in Romania. Meniul cuprindea preparate cu rezonanta: salata cu parmezan asezonata cu balsamic, cicoare inabusita cu ulei de masline, rosii umplute cu ratatouille de legume. Ultimul preparat i-a facut cu ochiul invitatei. Arata apetisant chiar si pentru un carnivor. La sfarsit, cand a venit nota de plata, ne-a cam durut buzunarul. L-am intrebat pe domnul Gomes ce se intampla cu vegetarienii care vor sa manance la restaurant: "In ultima vreme, multi adopta stilul vegetarian pentru ca este o alimentatie delicioasa si aventuroasa".
LONGEVITATE CU MANCARE CHINEZEASCA! In China, meniul tipic al unei familii consta din unul sau doua preparate vegetale, un preparat proteinizant cu branza de soia, peste, fructe