Consumatorul de reclame din Romania nu este educat in domeniul strategiilor de marketing. Criteriile de decizie ale populatiei in aceasta zona sunt influentate de ignoranta, saracie si dorinta de imbogatire peste noapte. In viziunea sociologilor, un exemplu concludent este campania de promovare a produselor Maggi.
In lipsa unei reactii din partea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Primaria sectorului 1 Bucuresti acuza agentia autoare a actiunii de impodobire cu autocolante Maggi a geamurilor Capitalei de eludarea de la plata a taxelor cuvenite pentru acest tip de servicii.
Campania Maggi care se desfasoara in perioada februarie - aprilie a avut pana acum un impact urias pe piata in comparatie cu orice alta campanie publicitara din Romania.
Sub sloganul "Urmeaza-ti inima si castiga!", Maggi isi invita consumatorii sa lipeasca inima Maggi pe fereastra si sa astepte vizita uneia dintre cele trei caravane pentru a castiga zilnic pana la 1.000 euro.
80% din populatia urbana a primit in cutia postala pliantul campaniei ce contine inima Maggi, pe care consumatorul o poate decupa si lipi pe fereastra, cat si informatii detaliate despre campanie. Conceptul unic in Romania apartine retelei Nestle, fiind implementat anterior in Cehia.
Nestle Romania a preluat ideea prin intermediul Agentiei de publicitate McCann Erickson pe componenta TV, radio, presa scrisa si outdoor, si a Agentiei Mercury Promotions pentru activarea in magazine si in orase, PR si direct marketing - drop mail.
Participantii modifica aspectul urban
Problema de etica sesizata si sustinuta de psihologi si sociologi este ca sectiunea concursului publicitar, perfect legal, distrage atentia majoritatii romanilor amatori de concursuri de la faptul ca fac gratuit publicitate firmei in cauza. Cat despre aspectu