de LIANA HAINAROSIE METODE DE SLABIT De cele mai multe ori, programele de slabit sunt o insumare a vointei cu regimul alimentar echilibrat si activitatea fizica. Exista insa si aparate de electrostimulare, care ne ajuta sa scadem in greutate. Ele sunt, de fapt, o forma de fitness pasiv. Dar asta nu inseamna ca, pentru obtinerea de rezultate maxime, electrostimularea este suficienta. Miscarea si igiena alimentara trebuie sa insoteasca aceasta practica, ne sfatuieste dr. Georgiana Tache, medic primar, seful Sectiei de Recuperare Medicala de la Spitalul de Urgenta Floreasca.
Cum functioneaza Aparatele de electrostimulare, electrogimnastica sau gimnastica pasiva furnizeaza curenti electrici si impulsuri de joasa frecventa, de o anumita intensitate si perioada de timp. Intensitatea curentului utilizat este scazuta, dimensiunea electrozilor, redusa, iar excitatia directa pe muschi produce stimulare electrica la intensitati mici. Aplicarea electrozilor pe zonele vizate se face cu ajutorul unor benzi elastice, iar contractiile au durate variabile, care sunt cuprinse intre 5-10 secunde, dar si intensitati variabile. Electrozii folositi sunt de dimensiuni mari si asigura o densitate mica de curent pe suprafata musculara, dar permit si penetrarea in tesuturi a unui curent de intensitate mare, fara lezare tisulara, explica dr. Georgiana Tache.
Etapele tratamentului Prin electrostimulare este activata topirea depozitelor de grasime. Etapele in scaderea ponderala sunt: diminuarea depozitelor adipoase, scaderea circumferintelor zonelor vizate, pierderea kilogramelor suplimentare.
"Pentru a slabi intre 3-5 kilograme sunt necesare 24-36 de sedinte de electrostimulare, efectuate cu o frecventa de trei sedinte saptamanal. O sedinta de electrostimulare poate dura intre 30 si 45 de minute. Daca vrem sa mentinem si sa consolidam aces