S-au transmis din generatie in generatie, din om in om si din casa in casa, mutandu-se de la sat la oras. Leacurile populare de sanatate n-au frontiere.
Aplicate de sute de ani, verificate tot timpul in practica imediata a vietii, ele reprezinta o uriasa experienta de lupta cu boala, care nu da gres niciodata. Astazi, cand medicina stiintifica, cu toata puterea si stralucirea ei, nu poate sa ofere solutii pentru toate afectiunile sau, uneori, ofera solutii prea dure, leacurile naturale reprezinta o alternativa de exceptie. Pretuite in toata lumea, cercetate si activate ca niciodata pana acum, remediile traditionale au patruns in cabinetele medicale, in spitale si farmacii. Iar intre ele, la loc de frunte se afla stiinta milenara a taranilor din Carpati, mai conservatori cu traditia decat altii, mai convinsi ca in spatele vindecarii se afla sufletul omului si mila lui Dumnezeu.
Si fiindca a venit primavara, si odata cu florile de mar si cais "infloresc" si anumite metehne dezlegate de schimbarea de anotimp, deschidem lada de zestre cu retete vechi populare, pe care vi le oferim gratuit si cu drag. (In felul asta efectul e garantat.)
Suferinte ale tubului digestiv
Arsuri la stomac
Mancati migdale: Consumul a 5-10 migdale pe zi inlatura, adesea, arsurile la stomac. Uleiul pe care il contin depune o pelicula protectoare pe peretii stomacului, iar proteinele continute in samburi formeaza un tampon natural, in combinatie cu acidul clorhidric. De provenienta mehedinteana, reteta de vindecare a stomacului cu migdale a fost confirmata recent la un centru de cercetare din orasul Haifa (Israel) de catre profesorul Kleeberg.
Sucul de morcovi cruzi sau cartofi (doua pahare pe zi) potoleste arsurile.
Radacina de reglisa: fierbeti 50 de grame de radacina rasa de reglisa, intr-un litru de apa, vreme de 10 minute