de CRISTINA ANDREEA CATANA RETETE CU ADRESA Ceapa este un aliment foarte sanatos, chiar daca foarte multa lume ezita sa il consume. Poate de vina este mirosul care ramane, poate sunt lacrimile pe care ni le provoaca atunci cand o curatam. Insa medical este dovedit ca poate ajuta la tratarea multor afectiuni. Merita sa folosim ceapa verde, fiind mult mai usor de pregatit. La ce ajuta? Lista este foarte lunga, asa incat am selectat cele mai importante beneficii ale acestei legume. In primul rand, contine substante asemanatoare antibioticelor care distrug microbii patogeni si de putrefactie din organism. Apoi, este un puternic stimulent al digestiei, are efect antiarterosclerozic, este folosita pentru stomatite, afte, furunculoze, avand efect asupra stafilococilor. Ceapa mai ajuta si in cazul plagilor congestive, ulceratiilor, degeraturilor, durerilor de urechi sau pentru calmarea nevralgiilor dentare. Si daca nu puteti dormi, o ceapa consumata inainte de culcare va va face sa dormiti ca un copil. Asa ca noi va recomandam cateva retete in compozitia carora intra ceapa, pentru a va putea bucura impreuna cu familia de minunile pe care le poate face.
CIORBITA NATURISTA
Ingrediente: un morcov, o telina, o sfecla mica, 2-3 fire ceapa verde, 1-2 fire usturoi verde, hrean ras, loboda, leustean, stevie, tarhon, patrunjel, marar, un litru de bors, rosii.
Preparare: Legumele se rad fin si se taie marunt verdeturile si ceapa. Toate legumele si verdeturile se pun la macerat pana a doua zi intr-un litru de bors proaspat. A doua zi se adauga un litru de apa fiarta si racita, rosii decojite si taiate marunt (sau suc de rosii), sare, piper, cimbru. Se serveste rece sau incalzita la aproximativ 40°. Optional se poate adauga smantana sau iaurt.
SALATA DE CARTOFI
Ingrediente: 600 gr cartofi (de preferinta noi, cu coaja), o telina mare, tai