Piata de capital intarzie sa impresioneze si in aceasta saptamana. In sedinta de tranzactionare de ieri, s-au mentinut micile deprecieri de curs la nivelul principalelor societati listate, in conditiile in care lichiditatea a inregistrat un nivel relativ bun, de 208,8 miliarde lei. In topul deprecierilor a stat indicele BET-C, cu o scadere de doua procente, urmat de BET, cu o corectie de 1,79 la suta.
Segmentul SIF-urilor s-a mentinut pe aceeasi linie descendenta, insa cu o variatie de mica amploare, si anume 1,30 la suta. SIF Muntenia a dat tonul scaderilor, cu o corectie de 2,53 la suta pana la 7.700 lei pe actiune, urmat de SIF Transilvania, cu o depreciere de 1,45 la suta pana la un pret de 13.600 lei pe actiune. In ceea ce priveste cresterile de curs, acestea au apartinut emitentilor cu lichiditate redusa, in frunte cu Carbochim.
Cotatia acestei societati a crescut cu 7,14 la suta pana la 37.500 lei pe actiune. Rompetrol Well Services a fost emitentul cu cea de-a doua mare apreciere a cotatiei in sedinta de ieri, si anume cu 4,65 la suta pana la 1.800 lei. Recenta decizie a Bancii Transilvania de a-si majora capitalul social a condus la o cerere masiva de titluri ale acestui emitent.
Cu tranzactii in valoare de peste 67 miliarde lei, Banca Transilvania a fost cel mai tranzactionat emitent al sedintei de ieri, urmat de SIF Banat-Crisana, cu un rulaj de 37,8 miliarde lei.
SIF Oltenia a contribuit la rulajul total cu 20,8 miliarde lei, iar Rompetrol Rafinare Constanta, cu 17 miliarde lei.
Date fiind stirile pozitive anuntate de principalii emitenti listati la bursa, brokerii se asteapta ca pana la sfarsitul acestei luni investitorii sa intre cu mai mult curaj la cumparare si sa asistam la aprecieri ale indicilor Bursei. Piata de capital intarzie sa impresioneze si in aceasta saptamana. In sedinta de tranzactionare de ieri, s-au me