Programul de Guvernare al Aliantei aflata la putere prevede ca pana in anul 2008, aproximativ 45% din actualele servicii sociale sa fie contractate de catre organizatii neguvernamentale. Aplicarea acestei masuri ar atrage dupa sine alocarea de fonduri importante pentru organizatiile non-guvernamentale care activeaza in acest domeniu.
Evident, actuala guvernare are ambitii mari in ceea ce ii priveste implicarea sociala. Realizarea acestora, insa, cere implicare si, mai ales, investitii masive, aproape imposibil de obtinut si greu de gestionat si urmarit.
Dincolo de dorinta de a se implica activ, prin caritate, la viata sociala, tentatia banilor publici a determinat multi dintre oamenii politici ai Romaniei sau sotiile lor sa isi infiinteze fundatii sau organizatii neguvernamentale pentru protectia copiilor.
Printre acestia ii amintim, pentru inceput, pe Dan Voiculescu, Calin Popescu Tariceanu, George Copos sau Ion Tiriac.
Asa D.A. planuri!
Potrivit Programului de Guvernare al Aliantei D.A. "guvernul va continua reforma in domeniul protectiei copilului actionand, cu prioritate, pe urmatoarele directii: continuarea descentralizarii serviciilor si alocatiilor. Vor fi implementate servicii sociale pentru protectia drepturilor copilului la nivelul fiecarei unitati administrativ-teritoriale, pana la nivelul comunelor.
Activitatea de asistenta sociala se va desfasura cat mai aproape de mediul in care se dezvolta fiecare copil, in cadrul familiei sale si al comunitatii de origine".
Astfel, in functie de problemele sociale cu care se confrunta, consiliile locale vor fi sprijinite pentru infiintarea diferitelor servicii alternative cum ar fi: centre de zi, (inclusiv pentru copiii cu dizabilitati), servicii de asistenta