Desi perchezitiile procurorilor la sediile si locatiile SC Terom SA Iasi au scos la iveala documente si stampile apartinand societatilor comerciale care au fost folosite de fratii Nanaa in circuitele financiare ale acestei societati, prin
intermediul carora s-a sustras si spalat suma de 88 miliarde de lei, oficial acestia sunt inca patroni ai Terom. Si asta in ciuda faptului ca, la inceputul acestei luni, AVAS a reziliat contractul de vanzare-cumparare incheiat pentru actiunile societatii comerciale Terom Iasi, "ca urmare a neachitarii integrale de catre cumparator, Hassan Nanaa, a ratei a doua din pretul actiunilor"; potrivit directorului Oficiului Registrului Comertului Iasi, Gina Sindrila, acesta "inca figureaza in evidentele noastre ca actionar principal". Mai mult, potrivit acelorasi evidente, administratorul actual al Terom, persoana juridica, este firma Sara Com Prod din Ilfov, al carei patron este tot Hassan Nanaa, cel pe numele caruia, la sfarsitul lunii ianuarie, s-a emis un mandat de arestare in lipsa pentru spalare de bani si deturnare de fonduri.
Surse din cadrul SC Terom Iasi ne-au declarat ca fratii Nanaa au devalizat intreprinderea aproape in acelasi mod ca si Omar Hayssam, aproximativ jumatate din terenurile si cladirile societatii fiind vandute, iar sumele de negasit. Poate pentru ca, asa cum sustineau procurorii, banii au ajuns in conturile unor banci controlate de apropiati ai lui Osama bin Laden.
Potrivit acelorasi surse, beneficiar al vanzarilor de teren a fost, printre altii, un cetatean belgian de origine siriana, a carui societate este inregistrata la aceeasi adresa cu una dintre resedintele lui Nanaa de langa Bucuresti.
In ceea ce priveste alte bunuri ale societatii, se pare ca fratii Nanaa au vandut cat au putut inainte de a da bir cu fugitii, o data ce, din cele 41 de hectare pe care se intindea Terom, in prezent a