Apatia cumparatorilor a continuat sa domine piata, in aceste conditii, toti indicii care urmaresc companiile listate la Bursa au consemnat noi scaderi.
Evolutia Bursei din aceasta perioada ii determina si pe brokeri sa fie nedumeriti in ceea ce priveste motivele investitorilor pentru a nu cumpara mai agresiv.
"Si noua ne e foarte greu sa ne dam seama de ce investitorii, mai ales cei romani, nu cumpara mai puternic in aceasta perioada. Practic, in aceste momente, vanzatorii sunt mult mai multi si mai puternici, nehotararea cumparatorilor putand sa se datoreze intentiei acestora de a astepta confirmari oficiale ale modalitatii in care vor fi impozitate castigurile de capital si modului in care se va rezolva problema cu ridicarea pragului de detinere de la SIF-uri. Totodata, retinerea la cumparare a investitorilor este posibil sa se datoreze si intentiei lor de a astepta sa vada cum vor arata rezultatele companiilor dupa primul trimestru al anului", a precizat Adrian Ceuca, director de tranzactionare la SSIF Broker.
Actiunile SIF au inregistrat aprecieri la nivelul preturilor medii, in asteptarea deciziilor din cadrul Comisiei de Buget-Finante din Senat privind ridicarea pragului de detinere. Brokerii spun ca totusi situatia a fost diferita pe Bursa din Sibiu, unde ieri s-a "vazut" o vanzare foarte puternica pe SIF-uri. "Ecartul dintre preturile la care actiunile SIF s-au tranzactionat la Bursa de Valori si pretul contractelor futures pe SIF-uri cu scadenta in iunie era de 300 - 400 de lei. Ceea ce inseamna ca ori se stia ce s-a hotarat in cadrul Comisiei de Buget - Finante, ori se banuia ca procedura de ridicare a pragului de detinere de la SIF-uri va fi mai dificila si se va intinde pe o perioada ceva mai lunga de timp", spune Ceuca.
Dintre SIF-uri, au inregistrat aprecieri la inchidere Banat-Crisana si Transilvania,