Grupul de la Cluj a sustinut schimbarea la toate nivelurile * Ioan Rus, printre favoritii pentru un pot de vicepresedinte * "Opozitia" si "puterea" au tinut congresul alert * Mircea Geoana s-a dovedit a nu fi un fals contracandidat pentru Ion Iliescu * Din cauza numarului mare de vorbitori, votul s-a prelungit pana noaptea tarziu * ZIUA de Cluj va va dezvalui culisele votului in numarul de maine.
Atmosfera din Sala Palatului a dezvaluit un congres viu. Daca unii venisera cu impresia ca jocurile erau deja facute, si-au schimbat foarte repede aceasta parere. Discutiile aprinse intre delegati au aratat ca pozitia lui Ion Iliescu nu era atat de sigura pe cat ar fi vrut el.
Desi a dat intai cuvantul unor membrii pro-iliescieni, lasand impresia, la un moment dat, ca evita sa ii lase sa vorbeasca pe adeptii reformei, Iliescu a acceptat riscul manifestarii opozitiei, dupa pauza de pranz. Reprezentantul grupului de la Cluj, Ioan Rus, a ridicat o parte a asistentei in picioare cu discursul sau.
Rus a prezentat aproape acelasi discurs tinut si la conferinta judeteana a PSD Cluj, axat pe sustinerea ideilor noi in partid si a oamenilor noi la conducere.
Imediat dupa el, Mircea Geoana, candidatul sustinut de grupul de la Cluj, si-a exprimat vitejeste pozitia si a reusit sa provoace ropote sustinute de aplauze, dar si reactii adverse.
Inca de la inceputul lucrarilor congresului, delegatia clujeana s-a aratat optimista in ceea ce priveste victoria programului de reforma propus si sustinut de grupul de la Cluj.
Vasile Dincu, Vasile Puscas, Stefan Dimitriu, Ioan Rus, cei aflati alaturi de ei, au afirmat ca, dupa cum au simtit ei lucrurile si dupa cum se vede si se aude prin sala, pot spera la o schimbare, asa cum si-au dorit.