De aceasta data nimeni nu a mai avut curajul sa incheie cu mine pariuri politice. Chiar daca, pentru fiecare functie importanta din PSD, sunt mai multi candidati. Si aceasta imposibilitate de a pune ramasag este clar ca nu se datoreaza unei presupuse infailibilitati a subsemnatului. Ci pur si simplu realitatii ca, in ochii tuturor, jocurile in PSD sunt facute.
Asa cum a dorit prestidigitatorul Ion Iliescu.
Cei care au urmarit transmisiile facute pe diferite canale de stiri au avut placuta surpriza de a-l auzi pe Ion Iliescu cum ii da cuvantul "tovarasului" Adrian Nastase. Sa fi fost o simpla scapare? Un reflex atat de puternic inradacinat, in deceniile in care s-a aflat in fruntea nomenclaturii comuniste? Nu-mi vine sa cred.
Faptul ca Iliescu a utilizat cuvantul "tovarase" cred ca reprezinta o miscare deliberata a acestui experimentat politician. Ea are mai multe conotatii.
In primul si in primul rand, este de presupus ca Iliescu a vrut, adresandu-se astfel, sa traga, la acest Congres PSD, o linie de demarcatie intre viitor si un trecut de 15 ani, in care el si principalii sai colaboratori s-au ferit ca dracul de tamaie sa fie identificati in vreun fel cu cei care sunt raspunzatori pentru tragedia pe care a provocat-o comunismul in Romania.
Dupa 15 ani, in care uneori si-a mai facut si semnul crucii, desi recunoaste deschis ca este "liber cugetator", deci necredincios, Ion Iliescu vrea sa arate lumii intregi ca ce a fost sub regimul Ceausescu s-a incheiat definitiv. Si, intr-un fel, a fost sters cu buretele. Prescris. Iar lichelele de care vorbea Liiceanu, in faimosul sau "Apel", s-au albit. Nu mai sunt nici macar dalmatieni.
Ci persoane onorabile, unele dintre ele transformate chiar in calauze NATO si UE. Cei care au gresit fiindca, vezi Doamne, asa au fost vremurile si nu au avut incotro, si-au