In Bucuresti a fost afectata circulatia a 26 de trenuri de calatori si a sase trenuri de marfa. Greva de doua ore a feroviarilor a dat peste cap traficul atit in Gara de Nord, cit si in Basarab. Accesul pe peroanele garilor nu a fost permis in intervalul cit a durat greva (intre 7.00 si 9.00), iar casieriile au fost inchise.14 garnituri au fost oprite in drum dupa ce primisera ?unda verde? de la Bucuresti, iar 12 trenuri n-au mai plecat deloc. Totodata au fost sistate si sosirile la peroane pentru toate trenurile in intervalul protestului de doua ore.
Navetistii din Gara Basarab s-au suparat pe grevisti
Grigore Vlasie este controlor de tren din 1990 si a participat activ la greva de ieri pentru a-si cere drepturile. ?Am un salariu de 4.600.000 de lei pe luna, dupa 15 ani de munca la CFR. Am 45 de ani si la virsta asta nu te mai primeste nimeni, nici macar la cules de capsuni?, a spus el. Sindicalistii din CFR cer salarii marite, tichete de masa si conditii mai bune la locul de munca.
Daca pasagerii din Gara de Nord au manifestat o oarecare pasivitate fata de greva ceferistilor, pe cei din Basarab greva i-a enervat. ?Noi sintem oameni sarmani, circulam cu personalul care si asa de-abia se misca. Nici nu mai stiu cit am stat in tren. Le-au dat drumul inaintea noastra la toate trenurile boierilor?, ne-a spus Dumitru Ghinea, muncitor din Alexandria.
?Vin de la Pitesti si am stat in tren de mi s-a urit pentru ca a fost oprit de mai multe ori, nu doar in intervalul grevei. Trebuia sa ajung la munca. Daca ma da afara patronul, ma angajeaza astia la CFR??, s-a intrebat Florica Grosu.
Patronii de microbuze au profitat de protestul feroviarilor
Gheorghe Balan este patron al unei firme de transport cu sediul in Piata Matache. ?Eu fac transport de pasageri pe rutele Buzau si Bacau. Astazi, din cauza grevei ceferistilor au fost doua tren