Racirea extremitatilor, tulburarile cardiace, dificultatea in concentrare si chiar pierderea memoriei pot fi semne ale aparitiei arterosclerozei. In cazul acestei boli, arterele se ingusteaza si isi pierd elasticitatea prin depunerea pe peretii lor de grasimi. Nicotina, cresterea colesterolului din sange sau varsta inaintata produc modificari patologice ale vaselor. Pentru prevenirea aparitiei arterosclerozei se recomanda o alimentatie saraca in sare si colesterol. Grasimile din sange se pot diminua printr-o alimentatie din care sa nu lipseasca cerealele si legumele.
In aceste conditii este indicat sa consumati vinete, morcovi, ceapa, praz, usturoi, peste, iaurt, mere si gutui.
Aceste legume si fructe asigura, in primul rand, un colesterol scazut. Legumele vor fi servite crude sau fierte la abur.
In acelasi timp, trebuie sa evitati consumul de smantana, branza grasa, mancaruri cu faina, mezeluri, carne grasa, prajeli, paine alba, paste cu oua, peste afumat sau in ulei.
Totodata, trebuie sa renuntati la fumat si la consumul de alcool.
Dusurile cu jet, baile alternate, baile progresive la picioare, dusurile scotiene si plimbarile au un efect benefic pentru circulatia periferica. La fel de benefice sunt si frectiile sau baile cu ulei de rozmarin.
De asemenea, zilnic puteti bea trei linguri cu suc de varza sau zeama de varza acra.
Arterele se pot regenera si prin consumul de tarate de ovaz si de orz. Racirea extremitatilor, tulburarile cardiace, dificultatea in concentrare si chiar pierderea memoriei pot fi semne ale aparitiei arterosclerozei. In cazul acestei boli, arterele se ingusteaza si isi pierd elasticitatea prin depunerea pe peretii lor de grasimi. Nicotina, cresterea colesterolului din sange sau varsta inaintata produc modificari patologice ale vaselor. Pentru prevenirea aparitiei arterosclerozei se recomanda o aliment