(Foto: )
Istoria Romaniei are din belsug exemple de personalitati care nu au stiut cand sa paraseasca scena politica si prin planul vietii publice. Din aceasta categorie face parte si Ion Iliescu. Acesta nu a acceptat postul de presedinte onorific sau acela defondator al partidului.
Cu toate ca Ion Iliescu reprezinta pentru multi "eticheta unui produs expirat", ayatolahul Iliescu n-a vrea sa iasa "decat cu picioarele inainte" din viata politica romaneasca.
"Tovarasul Nastase", asa cum l-a numit chiar Ion Iliescu in dulcele stil comunist, nu a indraznit sa candideze importriva tatucului, care insa, surpriza, a fost contrat de Mircea Geoana.
Candidatura acestuia a reusit sa faca valuri in partid, dar era de necrezut ca va putea castiga aceasta competitie. In lupta pentru functia de prim vicepresedinte a fost ales fara mari emotii Adrian Nastase, care l-a invins pe Sorin Oprescu.
Pentru postul de secretar general s-au batut cu sanse reale trei contracandidati: Miron Mitrea, Victor Ponta si Ecaterina Andronescu.
Experienta politica pe care o are si capacitatea de a-i mobiliza pe sustinatori, care au votat pe unde au apucat (numai vot secret nu a fost) a facut din Miron Mitrea castigator la mustata in fata lui Victor Ponta.
Normal si logic era sa se organizeze un tur doi intre cei doi contracandinati, dar cine sa mai voteze la ora 4.30 dimineata cand s-au anuntat rezultatele?
"Prostanacul Geoana"
Cine se gandea ca "prostanacul Mircea Geoana", perdantul rusinos din primul tur al alegerilor pentru Primaria Bucurestilor va reusi sa produca surpriza de a-l elimina de la sefia partidului pe eternul Ion Iliescu? Mircea Geoana a fost sustinut de Ioan Rus care, de la Cluj, se pare ca a controla