Pana la jumatatea saptamanii trecute, pretul actiunilor de la BVB s-a aflat pe un trend descendent. Incepand de joi, sperantele investitorilor intr-o revenire pe termen scurt a trendului ascendent al pietei au primit o usoara confirmare, indicii BET si BET-C urcand cu aproape 2%. Investitorii spera ca semnele pozitive de la finele saptamanii trecute sa reprezinte o stabilizare a preturilor, care sa readuca Bursa in atentia fondurilor straine, dupa ce capitalizarea totala a BVB a pierdut 4,5 miliarde euro, ajungand la circa 9,8 miliarde euro. Aceeasi tendinta descendenta s-a manifestat si la Bursa din Sibiu, in primele trei sedinte ale saptamanii trecute.
Numarul tranzactiilor nu a cunoscut insa acelasi trend, fluctuatiile ample ale cotatiilor actiunilor oferind oportunitati de speculatie “in aceeasi zi” (intraday). Au fost realizate aproape 6.300 contracte futures si optiuni, numarul pozitiilor deschise urcand la 25.266.
“Ca urmare a scaderii cotatiilor actiunilor la BVB, a fost readusa in prim-plan singura modalitate eficienta de protejare impotriva variatiilor nefavorabile, hedging-ul”, comenta Radu Balbaie, director de tranzactii la Bursa sibiana. Pana la jumatatea saptamanii trecute, pretul actiunilor de la BVB s-a aflat pe un trend descendent. Incepand de joi, sperantele investitorilor intr-o revenire pe termen scurt a trendului ascendent al pietei au primit o usoara confirmare, indicii BET si BET-C urcand cu aproape 2%. Investitorii spera ca semnele pozitive de la finele saptamanii trecute sa reprezinte o stabilizare a preturilor, care sa readuca Bursa in atentia fondurilor straine, dupa ce capitalizarea totala a BVB a pierdut 4,5 miliarde euro, ajungand la circa 9,8 miliarde euro. Aceeasi tendinta descendenta s-a manifestat si la Bursa din Sibiu, in primele trei sedinte ale saptamanii trecute.
Numarul tranzactiilor nu a cunoscut insa acelasi